TEJO roept op:

Er is plaats voor nog meer vrijwilligers-therapeuten. Zoek jij mee?

In ons tweede nummer staat de brandstof van onze organisatie centraal: zonder vrijwillige therapeuten geen therapeutische begeleiding voor jongeren. En die is dringend nodig. De resultaten van een internationale studie, waarbij ook 20.000 Vlaamse jongeren bevraagd werden, blijkt dat het mentale, sociale en fysieke welzijn van de jongeren erop achteruitgaat, vooral bij meisjes. Ook de alarmerend lange wachtlijsten voor jeugdhulp wijzen in dezelfde richting. Volgens de Vlaamse Vereniging van Kinderpsychiaters wachten bijna 24.000 kinderen en jongeren in Vlaanderen op hulp. 

TEJO vult een stukje van deze puzzel in. In Leuven werken we nu met 21 vrijwillige therapeuten, die wekelijks twee tot vier uur therapeutische begeleiding geven. Vorig jaar begeleidden zij 330 jongeren. Met meer therapeuten kunnen we nog meer jongeren helpen.

Daarom vertellen we je meer over wat onze vrijwilligers beweegt, wat ze er zelf uithalen en hoe we als team werken. Wil jij op een of andere manier bijdragen aan de groei van onze organisatie? Geef ons een seintje (info.leuven@tejo.be) en dan nodigen we je spoedig uit.

Iedereen kan ook meewerken aan onze werving.  Stuur dit bericht door naar de mensen uit jouw netwerk.